webwinkel

De Wereldboom biedt kinderspel met als uitgangspunt:

fantasie – ervaren – ontdekken.

Niet alleen kun je zelf werken met de avonturentips op de Speelboompagina’s, je kunt ook naar De Schutkooi in Vortum-Mullem (bij Boxmeer) komen voor een van onze activiteiten, of ons bestellen op school of BSO.

Onze activiteiten zijn steeds wisselend. Veel gebruikte elementen zijn: de schaapskudde, vuur, zelf doen, zelf verzinnen.
Behalve themadagen (herdertjesdag, lammetjesdag, schaapscheerdersfeest) organiseren we ook kortdurende activiteiten als muurtje metselen, vilten, timmeren, melklab, spionnenschool, spelen met vuur. Tonica www.tonica-muziek.nl voegt vaak een muzikale noot toe. Kijk regelmatig even op de agenda of laat je op de hoogte houden via onze mailings.

Wil je op de hoogte gehouden worden via onze mailings klik dan hier.

Scholen en BSO: bel of mail ons voor de mogelijkheden, wij werken graag op maat! Een greep uit de mogelijkheden: activiteiten met de kudde (drijven, vilten, herdersboter schudden), illustratieproject, musicalondersteuning en schapen scheren beleven in een kleine groep. Voor scholen hanteren wij gereduceerde prijzen.
Klik op de tab voor meer.

Algemene voorwaarden


Honing slingeren met de imker

Honing staat in potjes op de schappen van de supermarkt. Ken jij het verhaal dat daar aan voorafgaat?
Imker Hans Schevelier komt naar De Wereldboom. Hij brengt boordevolle raten mee uit zijn bijenkasten. Eerst ga je met hem naar de bijenvolken kijken. Hij vertelt honderduit. Kun jij het stuifmeel in de korfjes aan de bijenpootjes spotten? Het is net alsof ze boodschappen doen! Na dit avontuur mag je Hans de raten te 'ontzegelen'. En daarna om beurten draaien aan de slinger om alle honing eruit te krijgen... dus zó zit dat!

Voor wie: voor kinderen in de basisschoolleeftijd - de ouders mogen ook meedoen
Wanneer: vrijdagmiddag 7 juli (na school)
Hoelaat: van 16.00 tot 18.00 uur
Waar: bij De Wereldboom, erf de Schutkooi, Veerweg 3, 5827 AD Vortum-Mullem
Wat kost het: € 5,00 per kind exclusief potje honing; een potje honing kost € 4,00; ouders vrijwillige bijdrage
LET OP: geen PIN aanwezig
Aanmelden: ja! Wees er snel bij, want er kunnen max. 10 kinderen meedoen    HELAAS... VOL! 

Wandelen met de herder in Overloon

Ook deze zomervakantie is er in samenwerking met Landal de Vers weer de mogelijkheid om een heerlijk eind met de Wereldboomkudde te struinen door de bossen van Overloon. We starten tegenover de parkeerplaats bij de ingang van Landal de Vers. Daar staan de herdersstokken al klaar! Na afloop krijgen alle kinderen een sliert regenboogwol als aandenken aan de avontuurlijke tocht. En helpen jullie herder Frank de schapen weer in de trailer te laden?

Voor wie: voor jong en oud
Wanneer: bij voldoende deelname zaterdagochtend 8, 15, 22 en 29 juli, 5, 12 en 19 augustus; woensdagmiddag 12, 19 en 26 juli, 2, 9,16 en 23 augustus
Hoelaat: op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur, op woensdag van 15.00 tot 16.00 uur
Waar: tegenover het parkeerterrein van Landal De Vers, Raaijweg 25, 5825 AL  Overloon
Wat kost het: € 6,00 per deelnemer, kinderen tot 3 jaar gratis

Aanmelden: ja! Via Landal De Vers: bij de receptie of even bellen: 0478-642000