webwinkel

De Wereldboom biedt kinderspel met als uitgangspunt:

fantasie – ervaren – ontdekken.

Niet alleen kun je zelf werken met de avonturentips op de Speelboompagina’s, je kunt ook naar De Schutkooi in Vortum-Mullem (bij Boxmeer) komen voor een van onze activiteiten, of ons bestellen op school of BSO.

Onze activiteiten zijn steeds wisselend. Veel gebruikte elementen zijn: de schaapskudde, vuur, zelf doen, zelf bedenken.
Behalve themadagen (herdertjesdag, lammetjesdag, bijenfeest) organiseren we ook kortdurende activiteiten als vilten, timmeren, melklab, spionnenschool, spelen met vuur. Tonica www.tonica-muziek.nl voegt vaak een muzikale noot toe. Kijk regelmatig even op de agenda of laat je op de hoogte houden via onze mailings.

Wil je op de hoogte gehouden worden via onze mailings klik dan hier.

Scholen en BSO: bel of mail ons voor de mogelijkheden, wij werken graag op maat! Een greep uit de mogelijkheden: activiteiten met de kudde (drijven, vilten, herdersboter schudden), illustratieproject, musicalondersteuning en schapen scheren beleven in een kleine groep. Voor scholen hanteren wij gereduceerde prijzen.
Klik op de tab voor meer.

Algemene voorwaarden


Vier de zomer: Bijen- en vlinderfeest!

Dit jaar voor het eerst: ons bijen- en vlinderfeest! Wist je al dat de Schutkooi de eerste vlinderboerderij van Nederland wordt? Boer Eric Lamers richt zijn landbouwactiviteiten zo in, dat vlinders en bijen volop onbespoten nectar kunnen vinden op het erf en in de weilanden. Kom kennismaken met onze kleinste, zoemende en fladderende gasten!

Jong en oud kan meebouwen aan het grote bijenhotel en kinderen kunnen helpen met honing slingeren. Wist je, dat je daarvoor eerst de raten moet ontzegelen? Natuurlijk mag je een minipotje honing mee naar huis nemen! Er zijn nog veel meer leuke dingen om te doen: loop de vlinderspeurtocht, proef verschillende soorten honing, kijk de bijenfilm, maak een vlindercakeje en rol een kaars van bijenwas. De Sambeekse imkers en onze eigen Dagbesteding de Schutkooi helpen ons. Natuurlijk is het nieuwe, prachtige bijenboek van Gerard Sonnemans te koop: Handboek voor bijenfans.
Word jij ook zo'n fan?

Voor wie: voor jong en oud
Wanneer: zondagmiddag 1 juli
Hoe laat: van 14.00 - 17.00 uur
Waar: op en om het erf van de Schutkooi
Wat kost het: parkeren en toegang gratis, voor enkele activiteiten wordt een kleine onkostenvergoeding van € 2,50 gevraagd (honing slingeren, waskaars maken, vlindercake maken); verder zijn er kinderboeken te koop, natuurlijk honing en kun je wat lekkers gebruiken op het terras.
Tip: begin bij de infostand!
LET OP: geen PIN aanwezig

Aanmelden: niet nodig

En verder dit jaar: Bonte Aardefeest, Herdertjesdag...

Dit zijn de bruisende gezinsdagen van dit jaar.
Noteer de data alvast, de details volgen! 

Bonte Aardefeest - vier de herfst: zondagmiddag 7 oktober 14.00 - 17.00 uur
Allereerst presenteert Monique haar nieuwste kinderboek, het schitterende prentenboek 'Sprankel' met een roofvogelshow! In het boek wordt op een sprookjesachtige manier het verhaal van de bonte aarde verteld: hoe planten, dieren en mensen allemaal met elkaar verbonden zijn.    
Na de roofvogelshow kunnen kinderen roofvogels op de hand nemen, zelf graan malen en van het meel een pannenkoek bakken boven het kampvuur, aardappels rooien (ook als je ze niet gepoot hebt op Lammetjesdag!), met de schapen wandelen, boter schudden en nog veel meer.

Herdertjesdag - vier de winter: zondagmiddag 16 december 14.00 - 17.00 uur
Voel je een echte herder en ga met herder Frank op stap. En natuurlijk zijn er weer allerlei andere avontuurlijke kinderactiviteiten. Hou de website in de gaten voor de details.