webwinkel

Boeken, verschenen bij De Wereldboom:

Wereldboomboeken zijn (nog) niet gemakkelijk via de boekhandel te verkrijgen. Het gemakkelijkst is, om ze via deze site te bestellen. Je hebt ze vlug in huis en… als je wilt, gesigneerd door de schrijfster!

De melkspionnen (7+) Nieuw!

Het is feest op de boerderij: de moeder van Mees Melky is kampioen lekkere melk geven! Mees wil iets moois voor haar maken. Daarom gaat hij samen met zijn beste vriend Pitje naar professor Pepijn. Die doet lekker gekke dingen met melk in zijn laboratorium. Mees en Pitje hebben niet in de gaten, dat ze worden achtervolgd…

Pitje is het ondeugendste schaap van de Wereldboom-kudde. Mees Melky is een beroemd kalf. Samen beleven ze spannende avonturen. En weet je wat zo leuk is? Je kunt Pitje en Mees in het echt ontmoeten!

Naar webwinkel

De schat van Villa Vrijbuiter (8+)

Bono schrijft een brief aan de burgemeester: zijn speelveldje zal worden volgebouwd met huizen. Waar moet hij nu spelen?
Omdat de burgemeester niet reageert, probeert Bono zijn veldje op een andere manier te redden. Hij en zijn vrienden moeten het daarbij opnemen tegen de gemene G. Gruis. Ze vinden de sleutel van Villa Vrijbuiter, een geheimzinnig en schijnbaar verlaten huis. En daar ontdekken ze een dagboek…

Met:

Download hier de werkstukken van het illustratieproject.


Naar webwinkel

De wezen van Woestewind (8+)

Op het eiland Katamaran staat het weeshuis Woestewind. Er wonen zeven wezen, die bewaakt worden door robotjuf Arseen. De baas van het eiland, meneer Knak, betaalt het weeshuis. Maar alleen als de wezen voor zijn gevaarlijke vriesdraak zorgen!
Op een dag krijgen de wezen het met meneer Knak aan de stok en moeten ze vluchten. Ze nemen een geheimzinnige hanger mee uit zijn schatkamer. Hun vlucht is het begin van een spannend avontuur...
In dit boek lees je hoe de Wereldboom werd geplant door de wezen van Woestewind.

Naar webwinkel

De dief van Torenhoog

Sem en Vik wonen in de leukste flat van de hele wereld: Torenhoog!
In Torenhoog verveel je je nooit. Je kunt lekker met de lift op en neer.
Er is een spannende zolder, een dichtbegroeide daktuin en een kelder met bergen wasgoed.
Er wonen heel veel mensen in Torenhoog: de dichter Ed Couplet, Ben Ali de sterkste man van de wereld, de kunstenares Lot, opa Kras die vroeger in het circus werkte, Mie Moe die zo van muziek houdt, poppenspeelster Lim Sie en nog veel meer.
Op een dag mist opa Kras een briefje van tien… is er soms een dief op Torenhoog?  
    
Naar webwinkel

Ik kus een bus   (AVI start)

ik kus een bus.
ik ben een pen.
ik bak een tak.
hee, wat is dat?
een mus!
pas op, mus!                 

Sem en Vik zijn in Torenhoog op bezoek bij de kunstschilderes Lot.
Samen met Ed, de dichter, maken ze mooie schilderijen en vrolijke rijmen.
Opeens fladdert er een mus het atelier binnen…

Naar webwinkel