webwinkel

Verandering van koers...


Een nieuwe tak voor de Wereldboom!

Stap met de Wereldboom in een groot verhaal: het universele verhaal van de aarde die ons nodig heeft en van de mensen die elkaar en de aarde nodig hebben. Voorheen deed je dat door mee te doen met workshops en andere georganiseerde activiteiten. In de komende jaren komt de nadruk te liggen op de schaapskudde en het ‘beleef-erf’. Er groeit een nieuwe tak aan de Wereldboom!
 
Frank en Monique van der Zanden willen het ‘grote verhaal’ beter uit de verf laten komen. Daarom hebben zij er in de afgelopen twee jaar achter de schermen hard aan gewerkt om er woorden aan te geven. Het resultaat: twee prachtige boeken, een boek op stapel en een kleine koerswijziging – maar zelf beleven blijft centraal staan.

Sprankelende beelden
In de boeken gaat Monique (auteur) een stapje verder dan ‘mensen en aarde hebben elkaar nodig’; ze laat zien hoe wij in feite familie zijn van alles om ons heen – en hoe wij voor altijd deel uitmaken van die familie, de kosmos.
In 2017 verscheen Licht; een vertelling voor mensen van 12 tot 100+. In 2018 verscheen Sprankel; de cirkel van het leven. Sprankel is een prentenboek voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. Bij beide boeken is een korte voorstelling gemaakt.
Aan een boek voor de tussenliggende leeftijdsgroep wordt nog gewerkt: een legende over de kinderen van de bonte aarde, voor kinderen van 8 tot 12 jaar (verschijnt 2019).
Voor iedereen die zijn/haar kinderen wil grootbrengen in verbondenheid met alles wat leeft!
 
Beleef-erf en schaapskudde
Bij het verhaal van de bonte aarde, dat ook doorklinkt in Licht en in Sprankel, hoort het ‘beleef-erf’ van de Schutkooi, dat steeds verder uitgebouwd wordt. Erf en Avonturenbos zijn vrij te bezoeken. Binnenkort kan ook de vlinderroute gelopen worden. Qua georganiseerde activiteiten beperkt de Wereldboom zich voortaan voornamelijk tot avonturen met de schaapskudde en de grote ‘gezinsdagen’ zoals Lammetjesdag en Herdertjesdag.
De Wereldboom blijft kleinschalig met een groot hart voor al wat leeft! Met daarbij de boodschap: zonder jou is de wereld niet compleet.

Neem een kijkje op www.lichtvertelling.nl.

 

Sta jij nog op onze mailinglijst?


LET OP: In verband met de nieuwe wet op de privacy hebben wij je misschien van onze mailinglijst verwijderd.
Op 14 mei heeft iedereen die op onze mailinglijst stond een e-mail van ons ontvangen met het verzoek zich opnieuw aan te melden. De nieuwe wet op de privacy (AVG) eist namelijk van ons, dat we expliciet om toestemming vragen voor het opslaan en gebruik van persoonsgegevens. Heb je die toestemming nog niet gegeven? Dan hebben we je gegevens moeten verwijderen en krijg je geen bericht meer van ons als er weer wat te doen is bij De Wereldboom, zoals Lammetjesdag of ons Bijen- en vlinderfeest. 

Wil je graag weer op de lijst? Hier kun je je met een muisklik opnieuw aanmelden. 
Sorry voor het ongemak en graag tot ziens!

5 sterren review voor 'Licht; een vertelling'!


Op bol.com heeft Monique's boek 'Licht; een vertelling' een 5 sterren review gekregen! 'Licht; een vertelling' (€ 12,50) is het verhaal waarin De Wereldboom haar wortels heeft. Het boek is ook als 'Vertelling' te boeken. Lees er meer over op www.lichtvertelling.nl

Een prachtig verhaal over wie wij in onze kern zijn. Een verhaal dat raakt en zorgt voor een verbinding van alle mensen en alle wezens op onze aarde. Het is op een toegankelijke wijze geschreven waardoor jong en oud kan genieten van dit pure verhaal.

5 sterren review voor 'Speelruimte'!


Op bol.com heeft Monique's boek 'Speelruimte' een 5 sterren review gekregen! 'Speelruimte' (€ 12,50) is ontstaan uit de dagelijkse praktijk van De Wereldboom en biedt praktische tips aan ouders, grootouders en leerkrachten. De recensist schreef:

Een heel luchtig geschreven boek over het belang van spel voor kinderen. En hoe ouders het op een eenvoudige manier kunnen aanbieden in onze drukke samenleving van vandaag. De auteur heeft oog voor de levensomstandigheden van ouders en de leeftijd van kinderen.

Top, zo'n compliment!