Roggemeel-project recepten


Op molenstenen gemalen

Ons roggegraan is gemalen tussen de molenstenen van de Rosmolen in Geijsteren.

Recepten van lekkers met roggemeel


Rogge heeft een lekkere volle smaak en is erg gezond. Het bevat minder gluten dan tarwe en is rijk aan vitaminen en mineralen: vitamine E, K, ijzer, calcium, fosfor, jodium, magnesium, koper en selenium. Rogge is in noord Europa al heel lang bekend en geliefd.

Doordat er minder gluten in zitten, houdt het deeg minder koolzuurgas vast. Daardoor rijst het wel wat moeilijker dan een deeg op basis van tarwe. Hoe meer rogge je in een recept gebruikt, hoe meer het deeg de neiging heeft om kleverig te worden. Dit kun je voorkomen door iets zuurs te gebruiken, bijvoorbeeld karnemelk of yoghurt, of zuurdesem in plaats van gist. Ook helpt het om het deeg minder lang te bewerken. Voor brood kun je het beste een mix van rogge- en tarwemeel gebruiken.
Veel bakplezier en vooral: eet smakelijk! 

Meer recepten vind je gemakkelijk op internet. Zoek op: recepten met roggemeel



Powered by webXpress